Taxe și impozite pentru câștiguri

Impozite obligatorii pentru jucătorii români

Toate câștigurile obținute din jocurile de păcănele, live casino și pariuri sportive sunt supuse impozitării. Procentul diferă în funcție de tipul de joc și suma obținută. Află tot chiar acum!

Trebuie să plătești impozite pe câștigurile obținute la cazinouri online?

În România, câștigurile pe care le obții la cazinourile online sunt supuse impozitării.

Astfel, ești obligat să declari și să plătești impozite pe câștigurile pe care le-ai obținut.

Impozitele sunt percepute de către autoritatea fiscală din România (ANAF) și variază în funcție de tipul de joc și de valoarea câștigului.

Spre exemplu, sumele obținute la sloturi au cel mai mic impozit, în timp ce câștigurile obținute în urma unui turneu de poker pot ajunge chiar și la 25% din suma totală.

Sloturi

Pentru câștigurile obținute la păcănele, impozitul este stabilit la o cotă de 1%. Acesta este calculat ca procent din valoarea totală a câștigului și reprezintă impozitul datorat către statul român.

Cât înseamnă asta?

Să prespunem că doar ce ai câștigat suma de 5.000 RON la un joc de păcănele. Impozitul datorat pentru această suma este de 1% din suma respectivă, adică 50 RON.

Turnee de poker

În cazul turneelor de poker, impozitul variază în funcție de valoarea câștigului. Pentru câștigurile de până la 66.750 de lei, impozitul este stabilit la 1%.

Pentru câștigurile între 66.750 și 445.000 de lei, impozitul crește la 16%.

Pentru câștigurile care depășesc 445.000 de lei, impozitul este de 25%.

Suma câștigatăImpozit
Câștiguri de până în 66.750 RON1%
Câștiguri între 66.750 și 445.000 RON16%
Câștiguri ce depășesc 445.000 RON25%

Cât înseamnă asta?

Pentru a exemplifica mai simplu, să zicem că doar ce ai câștigat 100.000 de lei într-un turneu de poker. Impozitul datorat ar fi de 16% din această sumă, adică 16.000 de lei.

Alte jocuri de noroc

Pentru alte jocuri de noroc, cum ar fi ruleta sau blackjack, impozitul aplicat câștigurilor este de 1%, la fel ca și în cazul sloturilor.

Este important de menționat că impozitul se aplică doar asupra câștigurilor obținute în cazinouri autorizate și reglementate în România de către ONJN.

Cât înseamnă asta?

Dacă ai câștigat 10.000 RON la un joc de ruletă, impozitul datorat din această sumar ar fi de 1%, adică 100 RON.

Pariuri sportive

La fel ca și în cazul turneelor de poker, impozitul pentru câștigurile din pariuri sportive diferă în funcție de suma câștigată. Pentru un câștig de până la 10.000 RON, va trebuie să plătești un impozit de 3% din toată suma.

Între 10.001 și 66.750 RON, plătești 300 RON + 20% din toată sumă.

În final, dacă obții un câștig de peste 66.750 RON, va trebuie să plătești un impozit de 11,650 RON + 40% din suma câștigată.

Suma câștigatăImpozit
Câștiguri de până în 10.000 RON3%
Câștiguri între 10.001 și 66.750 RON RON300 RON + 20%
Câștiguri ce depășesc 66.750 RON1,650 RON + 40%

Cât înseamnă asta?

Pentru a exemplifica, să zicem că ai câștigat 1.000 RON dintr-un pariu sportiv. Impozitul datorat ar fi de 3% din această sumă, adică 30 RON.

Cum și unde să raportezi câștigurile în România

În România, autoritatea responsabilă pentru impozitarea câștigurilor din jocurile de noroc este ANAF. Pentru a îți raporta câștigurile obținute, trebuie să depui o declarație fiscală în termen de 30 de zile de la obținerea câștigului.

Pentru mai multe informații despre procedura de raportare a câștigurilor și formularele necesare, poți accesa site-ul oficial ANAF.

În final

Câștigurile obținute la jocurile de noroc, atât în cazinouri online, cât și în locații fizice, sunt supuse impozitării.

Procentul variază în funcție de tipul de joc, cât și de suma pe care ai câștigat-o.

Este important să te asiguri că îți îndeplinești toate obligațiile fiscale în mod corespunzător.

Autor
Expert Cazinou Online
Pentru a ajuta pasionații de jocuri de noroc să descopere cele mai utile informați despre cazinourile online, Vlad a devenit autor de recenzii și ghiduri. Află de la el tot despre cazinouri, metode de plată, bonusuri și multe altele, într-un mod clar și total transparent. În plus, Vlad este un mare fan al Jocului Responsabil și crede că aceasta este cheia succesului în jocurile de noroc.