Istoria Jocului de Craps sau Barbut

Jocul de Craps – sau barbut, așa cum este cunoscut printre pasionații de jocuri de noroc din România – este unul dintre cele mai vechi jocuri cu zaruri.

Tranziția de la a fi jucat pe străzi sau la colțul blocului către introducerea acestui joc în cazinourile online s-a făcut datorită popularității sale în rândul jucătorilor.

Craps ca joc oficial de cazino datează din 1910 atunci când John Winn a stabilit regulile și modul de joc care se practică și astăzi.

Vrei să descoperi mai multe despre barbut și cazinourile unde te poți juca în deplină siguranță?

Ghidul nostru îți oferă toate detaliile necesare despre toate variantele jocului!

Jocurile de cazino online sunt legale în România și, datorită reglementării stricte a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, standardele sunt extrem de ridicate.

logo onjn romania

În procesul de acordare a licenței, ONJN verifică toate aspectele legate de cazinoul online ce aplică pentru a oferi jucătorilor români toate condițiile de siguranță și joc responsabil. 

În plus, CazinoPeNet recomandă numai jocuri de la operatori licențiați pentru ca utilizatorii să nu întâmpine nicio problema pe viitor și să aibă o experiență cât mai reușită.

Se pot Truca Jocurile de Craps Online ?

După cum am menționat în introducerea acestui ghid de craps online, atâta timp cât joci la un cazino licențiat, nu vei avea niciun fel de problemă, iar jocurile nu vor fi trucate în niciun fel.

Operatorii licențiați de ONJN sunt obligați să încorporeze în jocurile lor craps un generator de numere aleatorii (RNG).

Acest RNG, care este în esență un algoritm care asigură o aleatorie completă cu fiecare lansare a zarurilor, va fi certificat de eCOGRA, GLI sau iTech Labs. Pentru a verifica acest lucru, este suficient să te uiți după siglele corespunzătoare în antetul paginii principale a cazinoului. 

Iar dacă vorbim de jocurile de craps live, cu dealer uman, corectitudinea este asigurată de legea probabilităților și de măsurile de siguranță luate de furnizorii de jocuri live.

Aceștia trec, de asemenea, printr-un proces de certificare și verificare a jocurilor pentru ca totul să fie în regulă.

Știai că?
iTech Labs este unul dintre cele mai bune laboratoare de testare pentru jocuri de noroc online la nivel mondial, iar toate cazinourile aprobate de aceștia se găsesc pe site-ul lor.

Ce sunt Jocurile de zaruri online?

Majoritatea pasionaților de cazino sunt de acord că versiunea modernă a apărut la sfârșitul anilor 1700 de pe străzile din New Orleans, unde oamenii îl jucau, în principal, pentru divertisment.

Un secol mai târziu, acest joc și-a făcut apariția în cazinourile din Las Vegas, iar mai apoi în casele de jocuri din Europa.

craps de ghetou / barbut

În România se joacă de sute de ani o versiune asemănătoare jocului de craps, denumită barbut sau zaruri online, la cazinouri.

La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, explozia operatorilor de cazinouri online, a dus la crearea a cât mai multor jocuri de acest tip pentru un nou public.

Craps a fost printre primele jocuri de noroc care au apărut în online, regulile rămânând aceleași, iar platformele reușind să capteze entuziasmul și imprevizibilitatea care au făcut acest joc atât de popular.

De ce să Joci Craps Online?

Probabil te întrebi care sunt motivele pentru care ar trebui să începi să joci craps online. Răspunsul este că există trei avantaje majore atunci când decizi să te înregistrezi pe o platformă online pentru a juca jocurile tale preferate de craps.

Craps Online vs Craps în Cazino Clasic

Jocul de Craps OnlineJocul de Craps de la Cazinourile Clasice
Joci de Acasă
Bonusuri
Promoții

Joci de Acasă

Jocurile de cazino online oferă toată emoția și acțiunea unei mese tradiționale de jocuri, dar cu avantajul confortului suplimentar pentru că nu trebuie să părăsești domiciliul.

Tot ce ai de făcut este să alegi un cazino online potrivit pentru tine, să setezi pariul și să apeși butonul de lansare, iar jocul de craps poate începe.

Bonusuri

Majoritatea cazinourilor online oferă un bonus de bun venit noilor lor clienți, iar cele revizuite de noi se încadrează în acea categorie. Desigur, bonusurile diferă de la cazino la cazino, iar unele sunt mai generoase ca altele.

Înainte să te înscrii pe o platformă, uită-te la bonusul oferit și ia în considerare toți factorii – cerințe de pariere, condiții de utilizare, dată de expirare și așa mai departe.

Am creat deja o lista în recenzii la cazinouri românești cu cele mai bune bonusuri, acum tu doar trebuie să decizi care e cea mai bună opțiune pentru jocul tău de zaruri online.

Promoții

Dacă ai crezut că bonusul de bun venit este un motiv bun să te înregistrezi pe o platformă, așteaptă până când o să vezi câte promoții și oferte sunt disponibile pentru clienții deja existenți.

Promoțiile variază, de la bonusuri suplimentare de depunere și rotiri gratuite la bonusuri de reîncărcare și oferte de rambursare, iar acestea repezintă un avantaj foarte frumos care, în cele din urmă, îți recompensează loialitatea față de operatorul ales.

Știai că?
Deși inițial bonusurile oferite de cazinourile online se axau pe păcănele, tot mai mulți operatori, Vlad Cazino de exemplu, au inclus în ofertă bonusuri dedicate jocurilor de masă precum craps. 

Există Diferențe între Craps Online și Craps Live?

În craps cu dealer live, toată acțiunea se desfășoară într-un adevărat cazino funcțional, cu jocul transmis direct pe computer sau dispozitivul mobil.

Odată ce prinzi curaj și te simți mai încrezător în cunoștințele tale, te poți muta la jocurile cu dealer live. Într-un joc live, un dealer profesionist va supraveghea acțiunea, luând pariuri și aruncând zarurile. 

Craps cu dealer live este, fără îndoială, cea mai captivantă formă a jocului de care te poți bucura online. Recomand acest stil de joc tuturor jucătorilor care caută o experiență autentică și dinamică!

Descoperă operatorul perfect pentru tine din multitudinea de cazinouri noi lansate în România și apucă-te de treabă!

Care Variantă de Craps este cea mai Bună pentru Tine?

De-a lungul anilor au apărut mai multe variante de craps pe măsură ce jocul a câștigat popularitate în diferite părți ale lumii.

Înainte de a te obșinui cu regulile, îți recomandăm să alegi jocuri table gratis și să înveți regulile.

Ce le diferențiază sunt regulile ușor schimbate la fiecare în parte și tipurile de pariere.

1. Bank Craps

Aceasta este varianta cea mai des întâlnită la cazinourile online, în care unul sau mai mulți jucători pariază împotriva cazinoului și nu unul împotriva celuilalt.

De altfel, vine cu regulile cele mai simple așa că este bine să începi de aici.

2. Crapless Craps

De obicei, nu vei găsi această variantă la cazinourile online sau terestre, deoarece avantajul casei este foarte redus.

În Crapless Craps, nu este posibil să pierzi la un pariu pe linia de trecere prin lansarea unui zar (2, 3 sau 12) în runda Come Out.

3. High Point Craps

High Point Craps vine cu câteva reguli interesante: o lansare inițială de 2 sau 3 este ignorată până când obțiii un total diferit.

Cum să Joci Craps Online

Obiectivul jocului de craps este destul de simplu – trebuie să ghicești valoarea sumei celor două zaruri care sunt lansate.

Regulile pot părea puțin confuze, dar tocmai de-asta suntem noi aici! Continuă să citești acest ghid și vei înțelege cum se joacă acest joc de zaruri.

Dacă ești abia la început și încă nu știi regulile acestui joc unic, noi îți recomandăm să începi cu versiunea virtuală, deoarece are loc într-un mediu mai liniștit, mai modest.

masa craps online

De asemenea, cele mai bune cazinouri online îți vor permite să te bucuri gratuit de craps virtual, ca să te poți obișnui cu regulile fără să faci vreo daună contului bancar.

1. Reține Regulile de Bază, Pariurile pe Linie și Plățile

În primul rând, trebuie să înveți lansările de zaruri pentru că acestea îți stabilesc poziția în runda respectivă. După ce arunci zarurile, aduni numerele, iar acestea pot avea trei rezultate. 

Toate regulile craps sunt foarte importante pentru a stăpâni jocul foarte bine.

2. Învață Strategii de Craps

După cum probabil ai învățat până acum, toate jocurile de cazino au un avantaj al casei, iar principala strategie de pariere la craps pentru a-ți crește câștigurile este să reduci cât mai mult avantajul casei.

La mizele mari, avantajul casei poate ajunge până la 16,9% pentru unele pariuri, ceea ce poate contribui la o pierdere substanțială.

Pentru a învață cel mai bine aceste strategii, poți alege jocuri table gratis.

3. Planifică-ți Bugetul și Timpul

Cel mai bun sfat de ținut minte este să îți setezi un obiectiv modest de câștig și să părăsești masa atunci când ți-ai atins ținta.

Acest joc este foarte distractiv și captivant și tocmai din acest motiv multor jucători neexperimentați le e greu să se oprească din pariat. 

joc responsabil craps

Evident, atunci când ești la început nu știi toate strategiile de craps și s-ar putea să te confrunți cu o serie de pierderi.

De aceea, e bine să îți valorifici bugetul și perioada de joc și să înțelegi că e nevoie de timp până vei deveni un jucător profesionist de craps.

Dacă ai impresia că joci prea mult craps sau plasezi mize prea mari care te fac să te simți inconfortabil cu întreaga activitate, este timpul să analizezi opțiunile de joc responsabil pentru a ține pasiunea ta în frâu.

Știai că?
Chiar dacă nu există o organizație care să urmărească recordurile mondiale în jocuri de noroc, în 1980 William Lee Bergstrom a stabilit un record de pariere pe linia Don’t Pass de 777 mii de dolari și a câștigat.

Cum să îți Îmbunătățești Jocul

În secțiunea de mai jos vom analiza modalitățile prin care îți poți îmbunătăți jocul de craps și prin urmare șansele de câștig.

1. Citește Recenziile de Cazinouri și de Jocuri

Datorită platformei noastre nu trebuie să îți asumi niciun risc când vine vorba de alegerea cazinoului online care oferă craps.

Aici noi îți prezentăm doar operatorii care oferă securitatea și protecția la care te aștepți.

Cu ajutorul recenzii cazinouri online poți compara atât cazinourile online, cât și gama lor de jocuri de craps. Unii oferă mai multe jocuri de craps pentru începători, în timp ce alții se concentrează mai mult pe jocurile de craps cu dealer live.

recenzii cazino online

Totul depinde de tine și de ce așteptări ai tu de la ei!

Noi te putem ajuta să găsești cazinoul cu cea mai bună selecție de jocuri de cazino, inclusiv de craps, dar și cele mai profitabile bonusuri pentru jucătorii noi și existenți, cu termenii și condițiile cele mai agreabile.

Siguranța este și ea importantă, tocmai de aceea te poți orienta spre un cazino cu o gama largă de metode de plată sigure sau cel cu o asistență pentru clienți foarte eficientă.

2. Joacă Gratuit pentru a Exersa

Deși nu este posibil să joci craps cu dealer live gratuit, există o mulțime de jocuri online virtuale de craps, unde poți practica folosind bani demo la jocuri table gratis.

Acest lucru este recomandat pentru cei care doar ce au început să joace craps și au nevoie de un timp de acomodare cu regulile diverse.

Practic, cu aceste jocuri virtuale, poți vedea dacă îți place cu adevărat craps sau nu, poți afla mai multe despre diversele pariuri și strategii pe craps și te poți obișnui cu acțiunea înainte de a face o depunere. 

3. Urmărește Canale de Streaming pentru a Descoperi noi Tactici de Joc

Aceste canale de streaming te pot ajuta să te familiarizezi cu jocul și să înveți regulile de bază. Evolution Gaming a fost compania care a dat startul acestui trend atunci când a lansat Craps Live.

De atunci, mai mulți streameri au început să posteze pe Twitch și YouTube.

Însă, pentru că jocul a ajuns în cazinourile live doar foarte recent, nu există multe canale de streaming pentru craps, așa cum există pentru sloturi, de exemplu.

Pe Youtube sunt mai multe canale în care jucătorii își filmează și partidele de craps, cum ar fi Casino Streamer LetsGiveItASpin, All Casino Action și Boston Dice.

Joacă Craps pe Mobil

Ca orice alt joc de cazino online, craps poate fi jucat acum pe mobil cu aceleași caracteristici ca pe calculator sau laptop.

De fapt, jocurile online se joacă din ce în ce mai mult pe dispozitivele mobile, iar atât furnizorii, cât și cazinourile se asigura că toate jocurile lor sunt disponibile pentru toate tipurile de dispozitive.

Pregătit să Arunci Zarurile?

Chiar dacă nu ai jucat nicidoată craps sau barbut, acum ai toate informațiile necesare pentru a începe.

Este un joc distractiv care poate să ofere distracție pe cinste și multă adrenalină.

Nu uita să joci mereu la cazinourile online licențiate și care oferă și ceva recompense!

Întrebări Frecvente

Este foarte simplu să joci craps online, iar tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe un cazino care oferă acest joc în România. Acolo, în funcție de experiența ta, poți alege să joci craps virtual, adică împotriva calculatorului, sau poți încerca craps live, care se joacă împotriva altor jucători și cu un dealer adevărat. Citește recenziile pentru a alege un operator de jocuri de noroc online, creează un cont și folosește bonusul pentru jocul de craps!
Craps este un joc plin de strategii, iar cei mai buni jucători ajung să formeze strategii complexe și diverse pentru a se asigura că vor avea câștiguri mari la final. Scopul acestor strategii complexe este să se parieze foarte mult într-o rundă încât să se acopere suficient de multe numere pentru a duce la un câștig. Dar, trebuie reținut că încă nu s-a dezvoltat o strategie care să depășească total avantajul casei, așa că cea mai bună strategie este să pariezi conștiincios și să nu uiți niciodată de buget.
Răspunsul este DA! Această opțiune este perfectă pentru cei care nu știu încă toate regulile sau care sunt abia la început. Alege un joc de craps virtual, cu RNG, care este jucat împotriva calculatorului și care are opțiunea de demo. Acestea se găsesc în secțiunea de jocuri de masă a cazinoului online pe care l-ai ales.
Practic, nu există nicio diferență între cele două jocuri atâta timp cât barbutul este jucat cu regulile standard. Barbut este numele atribuit de români jocului de Craps dar de-a lungul timpului s-au dezvoltat tot felul de noi reguli și versiuni pentru Barbut pe care nu le găsești în Craps.
Este aproape imposibil de stabilit locația și data exactă pentru originea jocului de craps. Totuși, pornind de la faimosul citat al lui Caesar "zarurile au fost aruncate" tot mai mulți specialiști consideră că primele versiuni ale jocului provin din vremea Imperiului Roman.

Cazinoul va fi șters

Ești sigur?