Fațada Nordică a Cazinoului din Constanța este Finalizată

După mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor de renovare la Cazinoul din Constanța, fațada nordică a monumentului istoric a fost dezvelită publicului.

Cei care vizitează faleza din Constanța și ajung în zona Cazinoului, vor putea admira noua fațadă de nord a acestei clădiri istorice, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Primele Rezultate ale Renovării Cazinoului din Constanța

În 2020 autoritățile locale și Guvernul României anunțau cu mare entuziasm începerea lucrărilor de renovare la Cazinoul din Constanța.

Proiectul în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei finanțat de Ministerul Dezvoltării este finalizat în proporție de 57%.

Se dorește consolidarea clădirii, refacerea zidului de apărare împotriva valurilor, renovarea instalațiilor, reabilitarea balustradei metalice și refacerea sistemelor de captare a apelor pluviale, printre altele.

Momentan, a fost dezvaluită numai fațada nordică a Cazinoului inaugurat pe 15 august 1910.

După îndepărtarea elementelor de protecție la data de 19 august 2022, cei care se plimbă pe faleză vor putea admira construcția în stil Art Nouveau, fost simbol al Constanței.

Compania Națională de Investiții estimează că lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța vor fi finalizate în prima jumătate a anului 2023.

Totuși, rămâne de văzut dacă acest nou termen va fi respectat de autorități.

Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor era stabilit pentru toamna lui 2022, dar au apărut întârzieri.

Cazinoul va fi șters

Ești sigur?