Cele mai Bune Metode de Plată Crypto la Cazinourile Online

Cazinouri Online cu Criptomonede

Sigur ai auzit deja de cryptomonede! Aceste metode alternative de plată s-au bucurat, și continuă să se bucure, de o popularitate extremă datorită valorilor uriașe pe care le-au atins.

Dar care este treaba cu cryptocazinourile? Sau cum se plătește cu crypto la un cazino online? Ei bine, dacă îți pui astfel de întrebări, ești în locul potrivit!

Descoperă care sunt condițiile plății cu cryptomonede la cazinouri din România și care sunt beneficiile sau dezavantajele atunci când folosești aceste metode digitale de plată.

Din păcate nu putem vorbi de cryptocazinouri pe piața jocurilor de noroc online din România. Acest lucru se întâmplă, în mare parte, datorită faptului că piața este încă una tânără.

Pe de cealaltă parte, lipsa reglementărilor în ceea ce privește cryptomonedele face mai dificilă adoptarea acestora de cazinourile licențiate de ONJN.

Știai că?
Prima cryptomonedă, Bitcoin, a fost creată în 2009 de o persoană sau un grup de persoane ce folosește pseudonimul de Satoshi Nakamoto.

Apărută după criza economică ce a afectat tot globul, Bitcoin promitea un sistem de plăți decentralizat și imun la inflație.

Cum să Alegi cel Mai Bun Casino Crypto

Deși nu avem disponibile pe piața românească cazinouri cu cryptomonede, în caz că vrei să încerci unul internațional, este bine să știi la ce să te uiți înainte de a decide, în lipsa unor recenzii cazinouri de top.

Iată câteva informații pe care să le verifici înainte de a deschide un cont la un crypto cazino.

Ce Cryptomonede Acceptă Operatorul Respectiv

Un cripto cazinou bun este cel care acceptă cât mai multe tipuri diferite de criptomonede. Cripto cazinourile majore acceptă zeci de criptomonede diferite, atât cele mai populare cât și cele mai puțin cunoscute.

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Ripple, Dash, Monero sau BitcoinCash ar fi câteva exemple.

Care sunt Cerințele de Rulare

La fel ca în cazul unui cazino ce oferă numai metode standard de plată, este în interesul tău să ai cerințe de rulaj cât mai mici și avantajoase. Degeaba primești un bonus foarte bun dacă trebuie să rulezi de 50 de ori suma respectivă.

Condițiile de rulaj scăzute, sau chiar un bonus fără cerințe de rulare, sunt un semn foarte bun că joci la un cazino ce își respectă jucătorii și care nu vrea să pună piedici acestora.

Comisioane pentru Retrageri

Cu siguranță, cel mai bun cazinou cripto este unul care nu percepe nicio taxă de serviciu atunci când ceri o retragere. Desigur, sunt situații când un impozit este perceput de stat și cazinourile online trebuie să îl oprească la sursă, dar asta este altceva.

Licența și Sistemele de Securitate

Securitatea cazinoului este importantă pentru orice tip de cazino dar devine chiar vitală atunci când vorbim de crytpocazinouri.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea operatorilor care acceptă cryptomonede sunt licențiate de autorități precum cele din Curacao, care nu este foarte greu de obținut.

Desigur, este bine dacă cazinoul are totuși o licență, dar ar fi bine ca aceasta să provină de la autoritate mai de încredere, precum Malta Gaming Authority, de exemplu.

Știai că?
În 2010, la scurt timp după lansarea Bitcoin, un bărbat a plătit 10,000 BTC pe două pizza. La valoarea maximă atinsă de Bitcoin, suma cheltuită ar fi reprezentat €650,000,000.

Ce Sunt Cryptomonedele?

Cryptomonedele reprezintă o valută digitală care este bazată pe un sistem decentralizat de procesare a tranzacțiilor, numit Blockchain. Spre deosebire de valuta standard, tranzacțiile cu cryptomonede sunt 100% anonime și nu există un intermediar care poate urmări plata.

În România cele mai populare cryptomonede sunt Bitcoin, Ethereum și Elrond, o monedă lansată de un grup de programatori români.

Ce este un Cryptocazino?

Definiția cea mai bună pentru un cryptocazino este ca fiind acel operator care oferă jucătorilor posibilitatea de a folosi cryptomonede atât pentru depuneri cât și pentru retrageri.

Un cazino nu trebuie să ofere NUMAI cryptomonede pentru a fi considerat un cazino crypto, se pot amesteca cu metodele clasice de plată.

Cum Folosești Cryptomonede la un Cazino Online?

Depunerile cu cryptomonede sunt la fel de simple și ușoare ca cele cu metodele standard de plată. Diferența este că acestea sunt 100% anonime – nu trebuie să oferi niciun fel de detaliu personal.

De asemenea, o să ai nevoie de un portofel crypto sau de un cont pe o platformă de schimb de cryptomonede pentru a putea depune rapid și fără taxe.

Care sunt Taxele pentru Depuneri cu Crypto la Cazino Online?

De regulă, pentru fiecare transfer de criptomonede se aplică o mică taxă de transfer, în special dacă folosești o platformă de schimb. Înainte de a efectua o plată, asigură-te că știi care sunt costurile.

În plus, cazinoul poate percepe o taxă de serviciu dar acest lucru se întâmplă numai la cazinourile pe care ar trebui, oricum, să le eviți.

Cum Depui și Retragi cu Crypto?

Așa cum menționam și mai sus, procesul este practic identic cu cel folosit pentru depunerile standard. Diferența vine din ce trebuie să completezi atunci când selectezi cryptomoneda cu care depui.

Iată care sunt pașii principali pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Pentru a face o depunere cu o criptomonedă, trebuie mai întâi să o deți. Fie într-un portofel pentru crypto sau pe platforma de schimb
  2. Accesează contul tău de cazino crypto folosing credențialele
  3. Mergi la pagina de Depunere
  4. Alege cryptomoneda cu care vrei să depui
  5. Cazino-ul o să îți ofere adresa pe care trebuie să o folosești pentru plata respectivă – uită-te după un șir lun de caractere aleatorii de genul 23jkasfaEFV42JjIQ
  6. Mergi în portofelul tău crypto sau pe platforma de schim și introdu adresa respectivă (depinde de ce cryptomonedă folosești, e posibil să trebuiască să adaugi o notă)
  7. Inițiează tranzacția și fondurile vor fi disponibile instant în contul de cazino

Procesul pentru a retrage cu crypto este identic doar că în loc de Depunere, alegi Retragere și specifici adresa portofelului tău de cryptomonede sau a contului pe platforma de schimb.

Știai că?
Retragerile cu cryptomonede sunt cele mai rapide dintre toate metodele de plată disponibile în cazino. De asemenea, elimină procesul de verificare a contului.

Soluții pentru Potențiale Probleme cu Cryptomonedele la Cazinouri Online

Efectuarea plăților criptografice este puțin mai complicată decât efectuarea unei plăți prin intermediul card bancar, voucher sau transfer online. De aceea, este oarecum normal să apară mai multe întrebări despre acest proces.

Iată o analiză sumară asupra unora dintre subiectele care pot cauza probleme din când în când.

1. Nu Știu ce Rețea să Aleg

Se poate întâmpla ca cryptocazinul să nu-ți spună întotdeauna ce rețea trebuie să utilizezi pentru a efectua o plată.

În acest caz, cea mai bună opțiune este să efectuezi o plată online în criptomonedă. De exemplu, pentru Bitcoin ar fi rețeaua BTC/Bitcoin, pentru Ethereum ar fi ETH/ERC20 și așa mai departe.

Totuși, dacă nu îți este clar ce trebuie să alegi, este cel mai bine să contactezi departamentul de suport.

2. Am Primit mai Puțini Bani decât Trebuia

Dacă au sosit ceva mai puțini bani decât credeai că ar trebui, probabil că se datorează unei taxe de transfer aplicată de cazino sau unei modificări a prețului criptomonedei.

Valoarea cryptomonedei se poate modifica de la o secundă la alta iar acest lucru va influența suma finală pe care o primești, mai ales dacă alegi să convertești retragerea în valută standard.

3. Banii nu au Intrat după mai Bine de o Zi de Așteptare

Retragerile cu crytpomonede ar trebui să fie foarte rapide din momentul în care sunt procesate de cazino. De accea, dacă durează mai mult de o zi să primești fondurile, trebuie să contactezi departamentul de suport și să ceri lămuriri.

Este posibil să nu fi introdus corect adresa pentru portofelul tău sau să fi apărut o altă eroare pe drum.

Beneficii și Dezavantaje ale Cryptomonedelor la Cazino

BeneficiiDezavantaje
Sunt foarte sigurePoate fi mai complicat pentru cei fără experiență
Retragerile sunt mai rapide față de metodele claisceTrebuie să ai un portofel pentru crypto
Valorile maxime ale depunerilor sau retragerilor sunt mai mari (sau nu există deloc) Volatilitatea prețului cryptomonedelor

Concluzii

Pentru pasionații de cazinouri online cryptomonedele pot aduce un plus de rapiditate și comoditate acolo unde sunt acceptate. De asemenea, nu trebuie ignorat nici elementul de anonimitate pe care acestea îl aduc procesului de a juca la cazino.

Totuși, astfel de cazinouri nu sunt disponibile încă în România și nici pe plan global nu sunt foarte multe de încredere. Totuși, de îndată ce se va lansa opțiunea de plată cu cryptomonede, vei fi primul care află!

Întrebări Frecvente

Conform statisticilor de pe diferitele platforme de schimb care activează la noi în țară, Ethereum este cea mai folosită monedă digitală în acest moment.
Aceste monede nu sunt disponibile în cazinourile licențiate deoarece nu există un cadru clar pentru folosirea lor. De aceea, operatorii preferă să rămână pe metodele clasice.
Recomandăm să folosești mereu cazinouri licențiate de ONJN pentru a te asigura de o experiență fără probleme. Totuși, cât timp cazinoul este are o licență internațională și verifici anumite aspecte, nu o să ai probleme dacă deschizi un cont acolo.
Autor
Expert Cazinou Online
Patrycja este autoare de articole, recenzii și ghiduri despre lumea jocurilor de noroc. Specialitatea ei sunt recenziile oneste ale cazinourilor online care îi ajută pe jucători să facă alegeri corecte. Prin urmare, în munca ei, se concentrează pe fiabilitate și pe recenzii lipsite de fraze publicitare ieftine.

Cazinoul va fi șters

Ești sigur?