Strategii la Poker

Descoperă cea mai Bună Strategie la Poker pentru Stilul Tău de Joc

Folosind sfaturile și strategiile din ghidul nostru de poker, îți vei dezvolta jocul pentru experiențe cât mai plăcute

SuperBet

SuperBet

1
99
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
1 200 RON Bonus
35x Pariere
300 Rotiri Gratuite
35x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depozitul minim pentru a fi eligibil - 20 RON. Sloturile contribuie 100% pentru îndeplinirea condițiilor de rulaj, în timp ce jocurile de masă (standard și live dealer) au o contribuție de doar 20%. | Se aplică Termeni și Condiții
NetBet

NetBet

2
97
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
5 000 RON Bonus
25x Pariere
650 Rotiri Gratuite
25x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depunere minimă 50 RON pentru primul pas al pachetului de bun venit. Bonusul și câștigurile din rotiri gratuite trebuie rulate de 25 de ori în maxim 30 de zile de la acordare. Jocurile ce se pot juca cu bonus sunt sloturile online și nu există o sumă maximă a retragerii. | Se aplică Termeni și Condiții
Unibet

Unibet

3
91
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
1000 lei Bonus
35x Pariere
333 Rotiri Gratuite
35x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depunere minimă 50 RON pentru bonusul de bun venit. Bonusul și câștigurile din rotirile gratuite trebuie rulate de 35 de ori. Ai la dispoziție 30 de zile să îndeplinești condițiile de rulaj din ambele categorii de bonusuri. | Se aplică Termeni și Condiții

Ghidul nostru conține o serie de strategii populare și terminologii comune de poker care te vor ajuta să te descurci mai bine la orice variantă a acestui joc popular de cazino.

Parcurge acest ghid și pregătește-te pentru experiențe cât mai pozitive la mesele de poker online cu rezultate pe măsură.

Ce Vei Învăța din Ghidul Nostru de Strategii la Poker?

Indiferent dacă ești începător sau vrei să explorezi abordări diferite pentru diversele jocuri de poker, vei găsi informații pentru o experiență mai bună. De ce să te mulțumești cu a câștiga câteva mâini când poți să îți dezvolți strategia și să evoluezi constant?

6 Sfaturi Importante Înainte să Începi

Începem cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să-ți conturezi experiența de îmbunătățire a jocului de poker. Iată la ce să fii atent pentru șanse cât mai bune.

✔️Descoperă regulile, cotele, pariurile și câștigurile

Dacă nu ai jucat poker până acum, primul pas este să te familiarizezi cu diferitele tipuri ale jocului, regulile aferente, ierarhia mâinilor și câștigul potențial pentru fiecare. Nu poți deveni mai bun la un joc dacă nu știi regulile și opțiunile disponibile.

probabilitate maini poker

✔️Alege varianta de poker potrivită pentru tine

Cel mai important lucru este să alegi o variantă care îți place și unde ai șansele cele mai bune de câștig. De asemenea, ar trebui să iei în considerare și cât de ușor este să găsești o anumită versiune de Poker online.

✔️Planifică-ți bugetul – cât ești dispus să câștigi sau să pierzi

Indiferent de varianta de poker pe care o alegi, trebuie să stabilești de la început anumite limite atunci când vine vorba de bugetul alocat. Dacă pleci cu un plan clar te vei putea bucura de joc știind că nu depășești anumite limite.

✔️Nu uita de timpul pe care îl petreci jucând

Este ușor să pierzi noțiunea timpului atunci când câștigi, dar acest lucru nu este întotdeauna recomandat. La fel ca în cazul bugetului, este bine să ai o idee clară despre cât timp petreci jucând poker. Numai așa experiența ta va fi una pozitivă.

✔️Poziția la masă contează

Poți obține o mulțime de informații valoroase despre un joc de poker din poziția ta la masă. Poziția joacă un rol important în determinarea strategiei pe care o folosești atunci când joci.

✔️Învață terminologia specifică jocului de poker

Asigură-te că termenii folosiți pe durata unui joc de poker nu te iau prin surprindere. Iată câteva dintre cei mai folosiți termeni pe care trebuie să îi cunoști:

 • Flop – acest termen se referă la a doua rundă de pariere în multe versiuni de poker. Este, de asemenea, momentul în care vezi primele trei cărți comune afișate de dealer.
 • Turn – a treia rundă de pariere și afișarea celei de-a 4-a carte comună la versiuni de poker precum Texas Hold’Em
 • River – ultima rundă de pariere, atunci când a 5-a carte comună este afișată pentru a stabili mâinile finale
 • All-in – termenul folosit atunci când pariezi toate jetoanele tale în oricare rundă de pariere
 • Buy-in – suma pe care trebuie să o plătești pentru a intra la un joc de poker (sau pentru a re-intra în caz că pierzi toate jetoanele – acolo unde acest lucru este posibil)
 • Call – acțiunea în poker prin care plătești pariul actual din runda de pariere
 • Raise – atunci când nu doar plătești pariul actual dar adaugi o anumită sumă peste această valoare
 • Fold – acțiunea de a renunța la cărțile tale atunci când mâna nu este promițătoare pentru a aștepta o nouă rundă
 • Pot – suma tuturor jetoanelor puse în joc prin pariurile jucătorilor aflați la masă

Strategia Clasică de Poker

Atunci când vorbim de strategii pentru poker online se face diferența între cele clasice și cele avansate. Iată care sunt strategiile clasice și cum se definește fiecare în funcție de stilul pe care vrei să îl abordezi.

♠️Reținută

O strategie de poker reținută este aceea în care alegi să joci numai cele mai bune mâini. În loc să intri în joc cu mâini care nu au șanse foarte bune de câștig, te arunci și aștepți cărțile cu care poți obține rezultate notabile.

♣️Relaxată

Opusul strategiei de poker reținute, atunci când mergi pe o abordare relaxată nu vei fi foarte selectiv atunci când vine vorba de mâinile jucate. Joci majoritatea mâinilor chiar și atunci când există șansa să te arunci în primele runde de pariere.

♦️Agresivă

Jucătorii agresivi de poker au o atitudine feroce și nu se tem niciodată să piardă. Cu fiecare rundă de pariere aceștia preferă să pluseze mai degrabă decât să plătească pariul celorlalți jucători, contribuind la un pot cât mai mare.

♥️Pasivă

Această ultimă strategie clasică de poker se referă la un stil de joc total opus celei agresive. De regulă se evită riscul inutil și se plătește în loc să se pluseze la pariurile celorlalți jucători.

Când Plusezi?

Poți „plusa” în oricare dintre rundele de pariere dar este indicat să o faci atunci când simți că ai o mână câștigătoare sau vrei ca adversarii tăi să creadă acest lucru. Creșterea mizei poate să îți maximizeze câștigurile și să îi facă pe ceilalți să se arunce.

jocul de poker online

Totuși, cel mai bun moment pentru a plus este după flop; odată ce cărțile comune sunt afișate. În acest moment, fiecare jucător are o mână plină și, dacă a ta este deosebit de puternică, o poți fructifica ridicând miza. Acest lucru îi va pune pe gânduri pe jucătorii care nu au atât de multă încredere în mâna lor.

Când Plătești?

Atunci când plătești practic egalezi pariul existent pentru runda respectivă pentru a rămâne în joc. Diferitele strategii poker indică momente diverse pentru a plăti.

De exemplu, poți să alegi să plătești înainte de flop dacă ai o presimțire poți forma o mână bună cu cărțile disponibile. Această strategie de poker implică un element de risc, deoarece nu poți prezice ce cărți vor fi afișate în flop sau cum se leagă cu cărțile tale.

Înțelege Cotele Potului

Cotele potului într-o strategie de poker online se referă la raportul dintre mărimea potului și dimensiunea pariului. Cunoașterea acestor cote te poate ajuta să decizi următoarea acțiune din joc.

Exprimate ca raport, cotele potului indică dacă este o idee bună să continui mâna respectivă sau dacă mai bine te arunci. De exemplu, dacă potul de început este de 50 RON și primul pariu este de 25 RON, potul total crește la 75 RON. Acest lucru se traduce printr-o codă de 75 la 25, sau 3 la 1. Mai departe, poți deduce că la un pariu de jumătate din valoarea potului ai nevoie de cea mai bună mână din 4 pentru a plăti.

Aspectul Psihologic – „Lucrează” la Jucător

Pentru a determina cea mai bună strategie de poker, când te așezi la o masă de poker, fie online sau fizic, trebuie să știi să îți citești adversarii.

Acumulând experiență, vei înăța cum să identifici anumite semne care indică ce acțiune va întreprinde un jucător sau cât de sigur este pe mâna sa. Este înrezător sau este gata să se arunce? Vom intra în detalii legate de psihologia jucătorilor în strategia de poker online pe parcursul acestui ghid.

Totodată, psihologia din poker se aplică și propriei persoane. Trebuie să știi să-ți maschezi reacțiile legate de cărțile din mână sau șansele de câștig pentru a putea deveni mai bun.

Strategia Avansată de Poker

Strategia clasică de poker te ajută să avansezi până într-un punct. Dar, dacă vrei să câștigi mai multe mâini decât pierzi, trebuie să te specializezi pe o strategie avansată.

O strategie de poker avansată se alege și dezvoltă în funcție de stilul de joc și te va ajuta să înțelegi ce strategii folosesc ceilalți jucători de la masă.

Ce este Cacealmeaua?

strategii pentru poker online

A merge la bluff sau cacealma înseamnă să te prefaci că ai o mână mult mai bună decât în realitate și să acționezi în consecință. Intenția este să-i faci pe adversarii tăi să se arunce crezând că mâna ta este mai bună decât a lor sau măcar să-i faci să se îndoiească de mâna lor.

Cum îți Dezvolți Jocul la Cacealma?

Simplu. Dacă aplici aceste sfaturi pentru poker și ești atent la rezultatele obținute prin folosirea lor, vei putea să-ți îmbunătățești capacitatea de a induce adversarii în eroare.

 • Lucrează la fața ta de poker – poate cel mai important aspect atunci când vrei ca adversarii tăi să nu aibă nicio idee despre ce se întâmplă în mâna ta este să ai o față de poker perfectă. Trebuie să ai aceeași expresie, imposibil de citit de ceilalți.
 • Joacă încet – determină-ți adversarii să creadă că ai o mână bună și îți cântărești cu atenție acțiunile. Nu te grăbi să plătești sau să plusezi indiferent de runda de pariere
 • Păstrează aceeași stare – nu-ți schimba felul în care te comporți. Dacă devi brusc foarte vorbăreț sau pus pe glume, ceilalți jucători își pot da seama că ceva se întâmplă
 • Gândește înainte să vorbești – fii conștient de ceea ce spui, astfel încât să nu trezești suspiciuni

Ce este TJO?

TJO este prescurtarea de la Teoria Jocului Optim și este o strategie de poker defensiv care te protejează de încercările celorlalți jucători de a profita de tine. Desigur, nu este o rețetă garantată de succes și ai nevoie de destulă experiență pentru a o aplica.

Această strategie la poker se folosește de cacealma și semi-cacealma pentru a provoca adversarii să facă greșeli care te pot pune în avantaj.

Cum să Perfecționezi TJO?

Uite câteva indicații despre cum să-ți îmbunătățești TJO atunci când joci poker online sau fizic:

 • Lucrează la jocul la cacealma – deoarece TJO se bazează foarte mult pe a alterna cacealmaua cu semi-cacealma, este esențial să lucrezi la fața ta de poker și să poți să-ți induci adversarii în eroare
 • Apelează la strategia 3 pariuri (plusări înainte de flop) – această tactică de a plusa înainte ca flopul să fie afișat te ajută să faci ca adevrsarii să se arunce înainte de această etapă, crescând șansele de câștig
 • Cunoaște șansele de câștig – capacitatea de a calcula cotele potului și frecvența câștigurilor te ajută să joci folosind strategia de poker TJO

„Citirea” Mâinilor

Citirea mâinilor se referă la intervalul logic de mâini pe care le-ar putea avea adversarul tău în funcție de cărțile din flop și acțiunile sale imediate. Pe măsură ce jocul progresează, poți restrânge intervalul respectiv și îl poți forța să joace sau să se arunce, în funcție de mâna ta.

Ticurile

Chiar dacă nu sunt parte integrantă a unei strategii de poker, ticurile joacă un rol foarte important atunci când ajungi la un nivel mai avansat. Vorbim despre anumte reacții sau gesturi involuntare ca răspuns la o mână sau o acțiune.

Ticurile cele mai frecvente sunt schimbarea privirii, dresul vocii sau încrucișarea picioarelor. Înțelegând aceste gesturi involuntare vei avea un avantaj considerabil asupra adversarilor.

Analogia

Termenul de anologie în strategiile de poker vine din ideea te a te pune în locul adversarului. Cu alte cuvinte, înainte de a lua o decizie legată de mâna ta, gândește-te la ce răspuns ar provoca din partea adversarului tău.

Care este reacția acestuia? Pune-te în pielea lor pentru a dezvolta o strategie cu cele mai bune șanse de câștig.

Ce Strategie de Poker Să Alegi?

Acum că am trecut prin destule strategii de poker, este timpul să te ajut să decizi pe care să mergi în funcție de stilul de joc, nivelul de cunoștințe și variante de poker pe care o preferi.

Cele mai bune Strategii de Poker pentru Începători

maini la poker
 • Analizează adversarii – dacă ești la primele jocuri de poker într-un cazino, cel mai bine este să îți acorzi timp să analizezi ceilalți jucători. Încearcă să îți dai seama cum joacă fiecare și care sunt ticurile pentru a știi dacă poți să te joci cu ei când va veni momentul
 • Nu te subestima – chiar dacă ești la început, dacă ai o mână câștigătoare nu ezita să o joci. Dacă ești prea precaut vei rata șanse bune de câștig și oportunități prin care să înveți
 • Mergi pe o abordare pe termen lung – nu vei câștiga din prima și acest lucru nu trebuie să te demoralizeze. Nu uita că este începutul unei aventuri de durată în care răbdarea este crucială!

Strategii de Poker pentru Avansați

 • Mergi pe mâinile cu adevărat bune – dacă ai ajuns la nivelul ăsta știi deja că nu trebuie să joci fiecare mână. Analizează cu atenție șansele de câștig plecând de la cărțile pe care le primești și nu ezita să te arunci dacă nu are sens să continui
 • Nu înceta să înveți – cea mai mare capcană în care card jucătorii avansați de poker este să creadă că le știu pe toate. Mereu este ceva nou de învățat și acesta este cazul și pentru strategiile avansate de poker. Urmărește jocul profesioniștilor sau citește cărți despre poker pentru a continua să îți dezvolți jocul
 • Calculează cotele – acordă-ți timp să calculezi cotele potului pentru a putea lua cele mai bune decizii în rundele de pariere. Desigur, nu uita nici de cotele implicite pentru a încerca să prevezi cât vei câștiga dacă intră mâna de care ai nevoie!

Strategii pentru Poker Video

Atunci când vorbim de strategii poker video, ai mai multe variante pe care să mergi. În primul rând, este eliminată în totalitate componenta umană și psihologică ceea ce face lucrurile ceva mai simple. Iată câteva sfaturi pentru strategii de poker video pe care să le aplici.

 • Alege cu atenție tipul de joc – atunci când joci un joc de poker video cu RTP mare automat îți cresc șansele de a câștiga prin comparație cu un joc unde avantajul casei este mare
 • Nu ezita să joci cu bonusuri – poker video este una dintre versiunile jocului care îți permit să te bucuri de bonusuri de la cazinourile online. Cu un sold mai mare datorită bonusului primit, vei avea șanse mai bune de câștig.
 • Consultă tabelul de plăți – fiecare joc de poker video vine cu un tabel de plăți și reguli pentru diferitele etape. Cunoscând valoarea mâinilor, plățile care le corespund și ce urmează să se întâmple într-o anumită rundă îți dai șanse mai bune

Strategii pentru Turnee de Poker

Dacă simți că e timpul să aplici strategii de poker la diferitele turnee organizate în România sau în afară, e bine să iei în considerare următoarele sfaturi. Nu uita că ești într-un mediu extrem de competitiv și feicare greșeală în strategia avansată de poker te poate costa.

 • Începe încet – nu intra în turneu cu gândul că îl vei câștiga. Concentrează-te pe supraviețuire și încearcă să citești cât mai mult ceilalți jucători pentru a te pregăti pentru etapele următoare
 • Evaluează-ți corect poziția – joacă în concordanță cu grămada de jetoane din fața ta. Dacă ai destule fonduri, poți să mergi pe o abordare ceva mai riscantă. În caz contrar, alege să fii precaut și să progresezi încetul cu încetul.
 • Concentrează-te pe fața de poker – cu cât avansezi în etapele superioare ale unui turneu de poker, cu atât mai importantă devine fața ta de poker. Degeaba ai o strategie perfectă dacă adversarii tăi își pot da seama atunci când ai o mână bună sau blufezi.

Greșeli Frecvente de Care te Poți Feri cu Ușurință

Pokerul este un joc absolut captivant și frumos, care necesită multă răbdare, studiu și dăruire dacă vrei să-l stăpânești cu adevărat. Când începi aventura de a învîța strategii de poker, este important să o faci cum trebuie.

Dacă dezvolți obiceiuri proaste la începutul jocului, va fi foarte greu să scapi de ele și te vor urmări pe tot parcursul jocurilor. Așadar, în cele din urmă, iată câteva dintre cele mai importante sfaturi de urmat pentru a evita greșelile elementare în poker:

 • Nu juca fiecare mână
 • Nu începe un joc dacă nu ai o stare generală bună
 • Nu încerca să joci la cacealma dacă nu stăpânești încă această tehnică
 • Analizează ceilalți jucători de la masă pentru a-ți consolida poziția
 • Nu intra la mese care sunt mult peste nivelul tău de experiență
 • Nu merge all-in chiar dacă simți că nimic nu poate bate mâna ta
 • Niciodată nu depăși bugetul sau timpul alocate pentru un anumit joc de poker

Cu speranța că lista mea de sfaturi pentru strategii de poker îți va fi folositoare, nu-mi rămâne decât să-ți urez succes în experiențele tale!

Întrebări Frecvente

Nu există o rețetă perfectă pentru a determina cel mai bun moment să joci la cacealma într-un joc de poker. Totuși, este indicat să o faci devreme în joc atunci când adversarii nu au cum să știe dacă acesta este silul tău sau nu.
De cele mai multe ori strategiile sunt comune pentru ambele tipuri de jocuri. Totuși, unele aspecte ce țin de psihologia jucătorului nu pot fi aplicate atunci când joci online. De exemplu, nu poți observa ticuri sau modificări în comportament.
Strategia de poker agresiv presupune un joc bazat pe acțiuni care determină adversarii să dea înapoi. Să plusezi de fiecare dată sau să mergi all-in se încadrează în stilul de joc agresiv.
Prin experiență poți alfa care strategie se aplică cel mai bine stilului tău de joc. Trebuie să joci destul de mult pentru a observa ce funcționează și ce nu.
Desși cu toții ne dorim ca așa ceva să existe, termenul de "cea mai bună strategie" nu are cum să funcționeze în lumea reală. Fiecare strategie trebuie adaptată pe stilul de joc, experiența la poker și jocul pe care îl joci. Cu alte cuvinte, este ceva personalizat pentru fiecare situație.