Pariuri, Plăți, Cote și Reguli la Poker

Pune-te la curent cu regulile de poker și joacă precum profesioniștii

Dacă vrei să îți îmbunătățești jocul de poker, trebuie să stăpânești foarte bine regulile acestui joc. Acest ghid îți oferă toate informațiile pentru a trece la nivelul următor!

SuperBet

SuperBet

1
99
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
1 200 RON Bonus
35x Pariere
300 Rotiri Gratuite
35x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depozitul minim pentru a fi eligibil - 20 RON. Sloturile contribuie 100% pentru îndeplinirea condițiilor de rulaj, în timp ce jocurile de masă (standard și live dealer) au o contribuție de doar 20%. | Se aplică Termeni și Condiții
NetBet

NetBet

2
97
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
5 000 RON Bonus
25x Pariere
650 Rotiri Gratuite
25x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depunere minimă 50 RON pentru primul pas al pachetului de bun venit. Bonusul și câștigurile din rotiri gratuite trebuie rulate de 25 de ori în maxim 30 de zile de la acordare. Jocurile ce se pot juca cu bonus sunt sloturile online și nu există o sumă maximă a retragerii. | Se aplică Termeni și Condiții
Unibet

Unibet

3
91
Scor
Dealer Live Dealer Live
Promoții Frecvente Promoții Frecvente
Limba Română Limba Română
Program VIP Program VIP
1000 lei Bonus
35x Pariere
333 Rotiri Gratuite
35x Pariere
Joacă acum
Recenzie 18+ | Joacă Responsabil | JocResponsabil.ro | Jocresponsabil.ro | Depunere minimă 50 RON pentru bonusul de bun venit. Bonusul și câștigurile din rotirile gratuite trebuie rulate de 35 de ori. Ai la dispoziție 30 de zile să îndeplinești condițiile de rulaj din ambele categorii de bonusuri. | Se aplică Termeni și Condiții

Pokerul nu doar printre cele mai vechi jocuri cu cărți din istorie, ci este și unul dintre cele mai populare jocuri de noroc în cazinourile online. Dacă vrei să stăpânești acest joc și să câștigi potul cel mare, trebuie să înțelegi perfect elementele de bază, inclusiv pariurile, variantele, cotele și regulile.

În acest ghid detaliat de Poker, vom trece prin toate aspectele necesare pentru a începe aventura spre a deveni un adevărat profesionist al jocului.

Conținut

Stăpânește Regulile Jocului de Poker

Deși este încadrat în categoria generală a jocurilor de noroc, pokerul este, mai întâi, un joc ce ține de abilități. Trebuie să înțelegi corect regulile pentru a-ți îmbunătăți șansele de câștig. În timp ce elementele de bază ale pokerului sunt ușor de înțeles, regulile pot fi uneori confuze și provocatoare, în special pentru începători.

Obiectivul

Ca și alte jocuri de cărți, obiectivul în Poker este să câștigi mâna pe care o joci. Poți atinge acest obiectiv urmărind cu atenție pariurile plasate de alți jucători și determinând șansele pe care le ai cu cărțile din mână.

joaca poker online

Desigur, nu este întotdeauna obligatoriu să ai o mână foarte bună. Poți câștiga multe mâini și numai lăsând impresia adversarilor că ai o combinație foarte bună de cărți. Din nou, totul ține de a găsi echilibrul între ce crezi că au ceilalți în mână și ce poți obține cu cărțile de jos și cele ce vor urma.

Ierarhia Mâinilor la Poker

probabilitatea mainilor la poker

Indiferent de tipul de poker pe care îl joci, primul lucru pe care trebuie să îl știi despre acest joc ține de valoarea mâinilor. Asigură-te că le știi perfect pentru a putea decide spre ce mână te îndrepți atunci când începi o nouă rundă. Astfel, vei avea șanse mai bune de câștig.

Mâna la PokerExplicație
Chinta RoialăChinta roială se obține dacă ai în mână 10, J, Q, K și As de din aceeași suită
Chintă de CuloareAceastă mână presupune să ai 5 cărți consecutive din aceeași suită, indiferent de valoarea lor – de exemplu 2, 3, 4, 5 și 6 de treflă
CareuPentru a forma un careu ai nevoie de patru cărți de același rang ( 4 ași, de exemplu)
Full HouseAceastă mână este formată de trei cărți de același rang și alte două de alt rang dar egale între ele (3 cărți de 10 și 2 de Q, de exemplu)
CuloareDacă reușești ca toate cele 5 cărți din mână să provină din aceeași suită, ai culoare (de exemplu Q, 10, 7, 4 și K de romb)
ChintăPentru a obține chintă îți trebuie cinci cărți consecutive, indiferent de suită
Trei de-un felLa fel ca în cazul careului, dar ai nevoie doar de trei cărți de același rang ( de exemplu 3 de 10)
Două PerechiDouă cărți de același rang și altele de rang diferit dar egale între ele( de exemplu doi J și doi 8)
O PerecheDouă cărți de același rang (doi de 6, de ex)
Carte MareAtunci când nu ai nici măcar o pereche, se ia în considerare cartea cu cea mai mare valoare

Flop, Turn și River

Dacă joci Texas Hold’Em vei primi de la dealer două cărți în deschiderea jocului. Apoi, noi cărți vor fi afișate în trei reprize diferite de dealer. Acestea sunt disponibile tuturor jucătorilor pentru a forma mâini câștigătoare.

Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre aceste trei etape de afișare a cărților.

 • Flop – după ce primești cărțile de la dealer, decizi dacă vrei să joci mâna respectivă și plasezi un pariu. După ce fiecare jucător a plasat pariul sau s-a aruncat, sunt puse jos primele trei cărți comune după ce a fost „arsă” prima carte din pachet
 • Turn – această a doua etapă se referă la cartea luată din pachet după runda de pariuri din Flop. Toți jucătorii care au rămas în joc până în acest punct au 6 cărți cu care pot să formeze combinații câștigătoare
 • River – după ce este afișată cartea din Turn, jucătorii încep să parieze din nou pentru a încerca să îi convingă pe ceilalți că au cea mai bună mână. Este momentul în care fie plătești pariul propus de cel care mărește, fie ieși din joc. După ce toată lumea plătește, dealerul afișează această ultimă carte pe masă.

Jetonul Dealer

Indiferent dacă ești un jucător nou sau profesionist de poker în România, este vital să știi despre Jetonul Dealer. Acesta este folosit în toate variantele de Poker și este, de cele mai multe ori, alb cu textul „Dealer” scris pe el.

Jetonul dealer este folosit pentru a determina care jucător este dealer-ul oficial. A fi dealer vine cu anumite beneficii, cel mai important fiind faptul că ești ultimul care trebuie să decidă într-o rundă.

Blind Mic și Blind Mare

Un alte aspect vital în jocul de poker ține de plasarea anumitor pariuri obligatorii, în funcție de poziția la masa de joc raportată la Jetonul Dealer.

De exemplu, jucătorul situat în stânga jetonului este „Blind Mic”, în timp ce jucătorul situat în stânga small blindului este denumit „Blind Mare”.

Cu alte cuvinte, jucătorii ce ocupă aceste poziții vor trebui să plaseze pariuri chiar înainte de a vedea cărțile de la dealer. În majoritatea cazurilor, blind-ul mare este de două ori mai mare decât blind-ul mic. De regulă, valoarea blind-ului mare este presatbilită și crește odată cu durata jocului sau la o rotație completă a mâinilor în jurul mesei.

Fără Limită, Limita Potului și Limite

Probabil că unul dintre cele mai derutante aspecte atunci când vorbim de regulile de poker sunt legate de limitele potului și cele legate de joc, în general. Le luăm pe fiecare pe rând și discutăm despre ele.

 • Fără Limită – destul de intuitiv datorită numelui, acest tip de poker nu vine cu niciun fel de limite. Numai valoarea blind-urilor este stabilită și se poate paria fără vreo sumă maximă. În acest tip de joc de poker, un jucător poate să plătească plusarea altui jucător chiar dacă nu are suficiente jetoane la momentul respectiv.
 • Limita Potului – dacă se aplică această regulă, valoarea celui mai mare pariu trebuie să fie egală cu suma potului. Dacă potul total este de 1000 RON nu poți paria peste valoarea aceasta.
 • Limite – dacă joci un tip de poker cu limite, valoarea pariurilor este fixă și prestabilită. Valoarea se determină înainte de începerea jocului și este agreată de toți jucătorii.

Tipuri de Pariuri la Poker

Dacă vrei să te alături elitei jucătorilor de poker din România, trebuie să îți fie foarte clar ce variante ai atunci când vine vorba de tipurile de pariuri disponibile. Numai așa poți să începi să testezi diferite strategii de poker și să-ți îmbunătățești jocul.

Pariuri și Acțiuni în Poker

Iată care sunt principalele pariuri sau acțiuni din care poți alege atunci când joci poker online. Echilibrul dintre aceste decizii te vor ajuta să ai șanse mai bune de câștig și totul se învață prin experiență.

Call (Plătești)

Pentru a rămâne în joc după ce un jucător a pariat sau a plusat, trebuie să pariezi aceeași sumă la rândul tău. Acest lucru îți va permite să vezi următoarele cărți și să decizi dacă ai o șansă bună.

Dacă ești încrezător că mâna ta este una care merită să continui să joci și cărțile de jos te vor ajuta, plătește celui care a pariat sau a plusat. Altfel, mai bine te arunci și aștepți o rundă cu cărți mai bune.

Plusezi

Atunci când niciun alt jucător nu a adăugat o sumă mai mare la pariul plasat, ai oportunitatea de a plusa. Acest lucru înseamnă că nu doar plătești (call), ci adaugi ceva extra peste valoarea standard a pariului.

Această acțiune este recomandată atunci când ești destul de sigur pe cărțile tale sau vrei să mergi la cacealma – să convingi ceilalți jucători că ai o mână bună deși acest lucru nu este adevărat.

Fold (Te Arunci)

DAcă un jucător a plusat și ești convins că nu ai nicio șansă cu cărțile din mână, uneori este cel mai bine să te arunci. Numită și fold, această decizie presupune renunțarea la mâna în curs pentru a nu plăti un pariu unde nu ai șanse.

All-In

A intra all-in într-o mână de poker înseamnă să pariezi toate jetoanele tale Acest lucru se poate întâmpla fie ca urmare a unui jucător care plusează peste valoarea jetoanelor tale sau atunci când ești sigur că mâna ta e cea mai bună.

Cote și Plăți la Poker

Cea mai bună metodă de a ilustra cotele și plățile posibile într-un joc de poker online este să le punem într-un tabel. Iată la ce trebuie să te aștepți în fiecare etapă a unui joc de poker.

De la Flop la TurnDe la Turn la RiverTurn și River
1,35:11.30:10.48:1
1,47:11.42:10.54:1
1,61:11.56:10.60:1
1,77:11.71:10.67:1
1,94:11.88:10.75:1
2,13:12.07:10.85:1
2,36:12.29:10.95:1
2,62:12.54:11.08:1
2,92:12.83:11.22:1
3,27:13.18:11.40:1
3,70:13.60:11.60:1
4,22:14.11:11.86:1
4,88:14.75:12.17:1
5,71:15.57:12.60:1
6,83:16.67:13.15:1
8,40:18.20:13.93:1
10,75:110.50:15.06:1
14,67:114.33:17.00:1
22,50:122.00:110.90:1
46,00:145.00:122.26:1

Avantajul Casei – În termeni simpli, avantajul casei este definit ca avantajul cazinoului față de jucători . Vestea bună este că majoritatea jocurilor de poker la cazino oferă unele dintre cele mai mici avantaje ale casei pe care le vei întâlni. Mai mult, unele chiar au bonusuri minunate de cazino pe care le folosi. Totuși, depinde de varianta de Poker pe care o joci. Iată câteva variante de Poker și avantajul casei cu care vin ele.

 • Poker Caribbean Stud – 5,22%
 • Poker Pai Gow – 2,5%
 • Ultimate Texas Hold’Em – 2,19%
 • Poker cu 3 Cărți – 1,5%

Variații ale Regulilor

Așa cum probabil știi deja, există foarte multe versiuni de poker pe care poți să le joci. Așadar, nu este suficient să te specializezi pe un anumit tip de poker, trebuie să îți extinzi documentarea și pe aceste variante. Iată care sunt principalele categorii:

 • Poker cu schimbare de cărți – această versiune de poker prespupune împărțirea unei mâini complete de cărți din care jucătorul are voie să schimbe una chiar pe toate
 • Poker cu cărți comune – în această versiune jucătorul primește de regulă două cărți și jos se pun altele cu care se formează mâinile câștigătoare. Cărțile de jos pot fi folosite de toți jucătorii participanți
 • Poker Stud – Este un joc în care jucătorul primește un amestec de cărți cu fața în jos și cu fața în sus în mai multe runde de pariere. Cele mai comune exemple sunt pokerul stud cu 7 sau 5 cărți

Alte reguli care se schimbă în funcție de tipul de poker pe care îl joci sunt următoarele:

 • Împărțire mare-mic – în acest caz, cea mai mare mână împarte potul cu cea mai mică mână
 • Mâna cea mai mică – regulile acestui tip de poker dictează că mâna cea mai mică câștigă potul
 • Supraviețuire – atunci când joci poker cu limite, regulile pot duce la dublarea pariului pentru a elimina jucătorii cu sold mai mic
 • Sucire – această regulă inedită le permite jucătorilor să cumpere o carte nouă din pachet prin plasarea unui pariu

Cum se Joacă Poker – Ghid Pas cu Pas pentru o Rundă

Acum că am trecut prin regulile de bază ale jocului și diferitele variații care există, hai să percurgem împreună o mână completă de poker. Pentru că Texas Hold’Em este cel mai popular, vom detalia etapele acestui tip de poker pentru a înțelege exact cum merg lucrurile.

etapele unei maini de poker
 • Blind-urile mic și mare (cei doi jucători din stânga dealerului) plasează pariurile corespunzătoare înainte să vadă cărțile
 • Fiecare jucător primește 2 cărți vizibile doar pentru ei
 • Ceilalți jucători, inclusiv dealerul, decid dacă plătesc pariul pentru a juca mâna respectivă
 • După ce runda de pariere se termină, trei cărți (flop-ul) se pun jos, disponibile pentru toți jucătorii
 • Urmează o nouă rundă de pariuri unde jucătorii pot să plătească, să pluseze sau să se arunce
 • Este afișată o nouă carte – turn-ul
 • În funcție de mâinile formate, jucătorii pariază din nou pentru a încerca să ducă jocul în favoarea lor
 • În cele din urmă, se afișează river-ul și jucătorii trebuie să afișeze mâinile pentru a se decide câștigătorul

Întrebări Frecvente

Există multiple modalități de a te bucura de un joc de poker online. Totuși, cel mai bine este să alegi un cazino online care oferă aceste servicii pentru a avea posibilitatea de a experiementa jocul cu regulile oficiale.
Multe cazinouri online din România oferă jucătorilor posibilitatea de a juca poker în modul demo pentru a testa diferite mâini și combinații.
Ei bine, asta depinde foarte mult de ce tip de poker îți place cel mai mult. În timp ce unii jucători preferă pokerul cu 3 cărți, alții sunt mai atrași de Texas Holde'Em. Cert este că trebuie să știi regulile și să joci gratuit până ești gata să treci pe bani reali.
Site-urile precum CazinoPeNet îți oferă toate detaliile despre jocul de poker pentru a te bucura de o experiență deplină. Citește ghidurile noastre și te vei bucura de o experiență plăcută.