Descoperă Jocul Texas Hold’Em

Chiar și cei care nu sunt pasionați de poker online știu că Texas Hold’Em este cea mai jucată dintre toate versiunile acestui joc de noroc. Stilul de joc rapid, multiplele runde de pariere și adrenalina de pe parcursul unei runde de joc îl fac atrăgător atât pentru începători cât și pentru veterani.

Ușurința cu care poți învăța regulile din Texas Hold’Em este unul dintre principalele motive pentur care este atât de popular.

carti Texas Hold'Em

Așadar, dacă vrei să descoperi mai multe despre cum să pariezi, care sunt etapele unei runde sau ce strategii se aplică cel mai bine, ești în locul potrivit! Ghidul nostru te va trece prin toate informațiile necesare pentru a juca Texas Hold’Em Poker în orice ipostază.

Unde să Joci Poker Texas Hold’Em Online?

Având în vedere volumul mare de cazinouri online din România care oferă Texas Hold’Em, alegerea celui mai potrivit poate fi dificilă, mai ales dacă nu ai încă suficientă experiență.

joaca Texas Hold'Em online

Stăpânește Regulile și Cotele din Texas Hold’Em

Pentru a putea juca orice joc de cazino, fie că vorbim de sloturi online, poker sau ruletă, trebuie mai întâi să cunoști foarte bine regulile și desfășurarea unei runde.

Pokerul , în special versiunea Texas Hold’Em, se învață plecând de la ierarhia mâinilor posibile. Fără această informație nu te poți aștepta să-ți dezvolți calitățile și să ai un joc mai bun. Dacă acesta este primul tău contact acest joc, îți recomand să parcurgi pagina noastră dedicată pokerului online unde găsești toate informațiile de bază.

Obiectivul Principal

Scopul tău într-un joc de Texas Hold’em este să formezi cea mai bună mână posibilă combinând cele două cărți primite cu cele cinci comune. Pentru a stabili șansele tale de a avea o combinație puternică, trebuie să pleci de la cărțile din mână și să încerci să prezici ce ar putea să apară jos pentru a te avantaja.

maini la Texas Hold'Em

Dacă nu reușești să compui o mână puternică, ai oricând opțiunea să joci la cacealma. Adică doar să-i faci pe ceilalți să creadă că ai cărți foarte bune și să-i induci în eroare printr-o serie de tehnici.

Descoperă mai multe detalii despre jocul la cacealma, cotele pentru diferite combinații și psihologia acestui joc în ghidul dedicat acestor aspecte din Texas Hold’Em.

Tipuri de Pariuri în Texas Hold’Em

După ce ai parcurs regulile de bază din acest joc de poker, trebuie să te familiarizezi cu diferitele pariuri pe care o să le plaseză pe durata unei runde. Aceste sunt de mai multe tipuri, în funcție de momentul jocului și le explicăm pe toate mai jos.

Pariurile Blind

Aceste pariuri se plasează în funcție de poziția la masă, corelat cu unde se află jetonul dealerului. Jucătorul din stânga dealerului trebuie să plaseze pariul blind mic iar următorul plasează pariul blind mare.

Ambele pariuri blind se plasează înainte să primești cele două cărți și valoarea lor este egală cu cea a pariului minim în cazul blind mare, respectiv jumătate din această sumă pentru pariul blind mic.

Pariul de Plată (Call)

Acest tip de pariu se plasează atunci când ai primi cărțile și decizi că vrei să joci mâna respectivă. Practic, egalezi suma pariată de jucătorii de dinainte și te ține în joc pentru etapa următoare.

Plusarea

O plusare, sau mărire, se face dacă ai încredere în mâna pe care o ai deja. Suma necesară pentru plusare este, de obicei, dublă față de orice pariu făcut anterior.

All-In

Atunci când ești extrem de încrezător în mâna ta, ai opțiunea de paria toate jetoanele tale într-un singur pariu. Această miscare de „totul sau nimic” poate fi folosită atunci când vrei să-i faci pe ceilalți să se arunce pentru a-ți crește șansele de câștig.

Fold (Renunțare)

Atunci când cărțile primite nu par să ducă la nicio combinație puternică, poți merge pe pariul fold. Acest pariu se mai numește să „te arunci” și presupune să renunți la cărțile din mână pentru a aștepta runda următoare.

RTP, Plăți și Avantajul Casei în Texas Hold’Em

RTP-ul, plățile și avantajul casei sunt cifre importante pe care un jucător trebuie să le cunoască, deoarece te ajută să determini șansele de câștig și cât de mult te poți aștepta să câștigi în funcție de pariurile plasate.

probabilitate maini Texas Hold'Em

RTP – Procentul de Returnare la Jucător

RTP, sau procentul de returnare în Texas Hold’em poate varia în funcție de versiunea și formatul jocului. Acest lucru se datorează faptului că atunci când joci o versiune online, jocul este programat să plătească la un RTP definit de furnizorul de software. În timp ce într-un joc de Texas Hold’em live, RTP-ul este influențat strict de evoluția jocului.

Într-un joc digital, vă puteți aștepta să vedeți un RTP de între 93,74% și 99,18%. Live Texas Hold’em oferă RTP impresionant de 99,47%, presupunând că ai jucat un joc perfect fără pariuri secundare.

Plăți în Texas Hold’Em

Texas Hold’em nu oferă doar plata standard de 1:1 dacă ai cea mai puternică mână. În versiunea live a jocului, totul este influențat de valoarea potului în momentul în care câștigi runda.

Iar dacă vorbim de versiuni virtuale ale jocului, plățile estimate sunt următoarele:

Mâna de PokerPlata Estimată
Chintă Roială500:1
Chintă de Culoare50:1
Careu10:1
Full3:1
Culoare1,5:1
Chintă1:1
Trei de-un fel sau mai puținRamburs

Avantajul Casei (Dealerului) în Texas Hold’Em

Avantajul casei descrie avantajul matematic pe care il are cazinoul sau dealerul asupra ta. Acest avantaj variază de la un cazino la altul și de la un joc la altul în funcție de regulile.

Totuși, dacă vorbim de un avantajul mediu al casei în Texas Hold’em, valoarea este cuprinsă între 2% și 2,5%.

Texas Hold’Em vs alte Versiuni de Poker

Principala diferență dintre Texas Hold’Em și alte versiuni de poker online este dată de faptul că acesta este un joc ce include cărți comune. Formezi mâna câștigătoare folosind cele două cărți proprii și alte cinci care sunt accesibile tuturor celorlalți jucători.

Practic, spre deosebire de variante precum Poker cu 5 Cărți sau Poker Chinezesc, o parte a mâinii tale este vizibilă adversarilor tăi și acest lucru le oferă informații despre posibiltățile tale de câștig.

Un alt aspect ce diferențiează Texas Hold’Em de celelalte variante de poker este că joci împotriva celorlalți jucători și nu împotriva casei sau a dealerului.

Pentru o sinteză mai ușor de înțeles, am pregătit tabelul de mai jos:

Texas Hold’EmOmahaStud cu 7 Cărți
PariuriPariuri blind, plătești, plusezi sau mergi all-inPariuri blindPariuri limită
RTP99.47%95.95%98.18%
Avantajul Casei2%-2.5%2.18%-6.34%3.28%

Diferențe dintre Texas Hold’Em și Poker Omaha

Texas Hold’em și Omaha Poker sunt destul de asemănătoare până într-un punct. Ambele sunt jocuri de poker ce includ cărți comune; ambele oferă jucătorului șapte cărți pentru a forma mâna cea mai bună de cinci cărți și ambele conțin pariurile blind mic și mare.

omaha poker vs texas hold'em online

Cu toate acestea, spre deosebire de Omaha Poker, care impune limite referitor la câte cărți din fiecare set poți folosi a obține mâna cea mai bună mână, în Texas Hold’Em poți să combini cărțile proprii și cele comune cum consideri de cuviință.

Diferențe dintre Texas Hold’Em și Poker Stud cu 7 Cărți

Atunci când comparăm Texas Hold’Em cu varianta de poker Stud cu 7 cărți, principala diferență vine din suma pariurilor ce pot fi plasate. Mai exact, Stud cu 7 cărți are limite predefinite pentru fiecare rundă în timp ce la Texas Hold’Em nu se specifică niciun fel de pariu maxim.

Jucătorii pot alege să meargă all-in în orice moment de pariere dacă simt că aceasta este o alegere bună, de exemplu. La Stud cu 7 cărți poți plusa numai cu o anumită valoare.

Un alt aspect ce diferențiază cele două versiuni de poker online este folosirea cărților comune. Dacă la Texas Hold’Em cele cinci cărți de jos pot fi folosite de toată lumea și sunt vizibile tuturor, aceste cărți de jos nu pot fi folosite de adversari în variante de Stud cu 7 cărți, sunt numai vizibile acestora.

Strategii pentru Avansați

Implementarea unei strategii atunci când joci poker este crucială dacă vrei să îți îmbunătățești cu adevărat jocul. Strategia la poker este planul tău de joc și îți va oferi un plus de încredere prin prisma faptului că deja ai un set de acțiuni pe care să le aplici în cazul în care te confrunți cu situații dificile.

strategii texas hold'em

O strategie bună te împiedică, în același timp, să iei decizii pripite și să te compromiți. Iată câteva dintre cele mai bune strategii ce pot fi aplicate la Texas Hold’Em în cazul în care încă te decizi pe ce să mergi.

Strategia de Poziționare

În esență, dealer-ul are cel mai puternic loc de la masă. Fiind ultimul care joacă, acesta a adunat cele mai multe informații despre mâinile jucătorilor.

Este o idee bună să te poziționezi în dreapta dealerului. Asta înseamnă că joci penultimul și ești automat într-o poziție de putere, deoarece poți plasa un pariu care ar putea scoate dealerul din joc.

De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji o vreme de pariurile blind deoarece aceastea se plasează la stânga dealerului.

Plusare Susținută la Începutul Jocului

Ideea acestei strategii este să determini alți jucători să renunțe înainte de flop – afișarea primelor trei cărți comune. Este o strategie agresivă ce va intimida jucătorii mai puțin experimentați și îi va face să se arunce.

De exemplu, dacă un adversar începe prin a plusa imediat după blindul mic, această strategie presupune să răspunzi cu o plusare consistentă astfel încât ceilalți să renunțe gândindu-se la ce cărți avantajoase ai în mână.

Cacealma

Una dintre strategiile care sunt perfect stăpânite de avansați este cacealmaua. Chiar dacă nu ai cărți puternice de la început sau nu primești ceea ce te așteptai în flop, turn sau river, continuă să te comporți ca și cum totul merge așa cum te-ai așteptat.

Plusează de câte ori ceilalți plătesc și rămâi agresiv pentru că această abordare îi va face să renunțe și îți va aduce întregul pot. Desigur, trebuie să rămâi ancorat în realitate și să te gândești și ce combinații pot avea ceilalți jucători pentru a nu te expune inutil.

Cacealama Inversată

Așa cum spune și denumirea, această strategie presupune să te comporți ca și cum nu ai avea o mână puternică atunci când chiar dispui de cărți capabile să-ți câștige runda.

Astfel, vei face ca ceilalți jucători să continue să plătească crescând potul total cu certitudinea că au cărți mai bune ca tine. Poți să te gândești foarte mult înainte să plusezi, sau să te uiți în mod repetat la cărți înainte de a plăti în flop.

Așa îi vei atrage pe cei care sunt siguri că au o mână mult mai bună ca a ta și îi vei surprinde atunci când e momentul să afișați cărțile.

Cum se Joacă Texas Hold’Em – O Rundă Pas cu Pas

Dacă este prima dată când joci această versiune de poker, e posibil să ai nevoie de o detaliere a fiecărei etape dintr-o rundă. Ei bine, trebuie să știi că există șase runde de pariere într-un joc de Texas Hold’em, cu diferite pariuri plasate în fiecare dintre ele.

Texas Hold'Em ghid pas cu pas

Această structură de pariuri este probabil cea mai complexă parte a jocului pe care va trebui să o înveți. În fiecare rundă, jucătorii au opțiunea de a se arunca, dar vor pierde tot ce au pariat până acum.

Cel mai bine este să parcurgem toate etapele printr-un exemplu care cuprinde absolut toate acțiunile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când joci Texas Hold’Em.

 1. Pariurile Blind – pariurile blind mic și mare (sau „pe orbește”) sunt acele pariuri obligatorii pentru cei doi jucători de la stânga dealerului. Acestea sunt plasate fără ca aceștia să vadă cărțile împărțite de dealer
 2. Înainte de Flop – după ce dealerul a împărțit cărțile tuturor jucătorilor aceștia se uită la ele și, în ordinea acelor de ceasornic, fiecare decide dacă plătește pentru a intra în joc sau se aruncă. Jucătorul care a plasat blindul mare poate să se arunce, să continue, sau să pluseze în funcție de cărțile primite
 3. Flop – trei cărți comune sunt plasate pe masă de dealer și se deschide o noură rundă de pariere între jucătorii rămași în joc, începând cu jucătorul de lângă dealer
 4. Turn – după ce runda de pariere din flop se termină, dealerul mai pune o carte comună cu fața în sus pe masă. Această carte deschide o nouă rundă de pariere pentru toți cei aflați încă în joc care au optțiunea de a plăti, plusa, merge all-in, sau a se arunce
 5. River – aceasta este ultima carte comună pusă de dealer pe masă și reprezintă momentul în care se fac ultimele decizii. Jucătorii rămași în joc aplică strategia cea mai bună pentru a crește șansele pentru pot.
 6. Afișarea cărților – după ce toți jucătorii au decis referitor la mâinile lor după afișarea cărții din River, urmează momentul care înceheie o mână de Texas Hold’Em – afișarea cărților. Cel ce are cea mai bună combinație dintre cărțile proprii și cele de jos câștigă runda.

Greșeli de Începător pe care le poți Evita cu Ușurință

Trebuie să plecăm de la supoziția că nu există jocul perfect de poker. Indiferent cât de bun ai fi, există întotdeauna loc pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.

La fel, indiferent cât de mult ai învăța, vor fi aspecte legate de jocul tău care necesită o atenție suplimentară, iar corectarea acestora te poate ajuta să-ți crești profiturile.

De aceea, închei acest articol prin a evidenția cele mai comune 10 greșeli de începător pe care ar trebui să le eviți cu orice preț:

 1. Nu paria prea mult înainte de Flop deoarece nu știi niciodată ce cărți vor intra
 2. Nu te baza foarte tare pe mâini care au șanse mici de a se întâmpla
 3. Nu te grăbi să iei decizii atunci când vine rândul tău
 4. Nu subestima poziția la masă în funcție de jetonul dealerului
 5. Nu uita să iei în considerare mâinile celorlalți jucători de la masă
 6. Ai grijă să nu dai niciun indiciu referitor la mâna ta (fața de poker perfectă)
 7. Nu te baza niciodată prea mult mâinile precedente
 8. Nu crede niciodată că știi totul despre adversarii tăi (mai ales dacă ești încă în primele runde)
 9. Nu uita niciodată să îți gestionezi soldul total pentru un joc de lungă durată
 10. Nu te limita la aceeași strategie chiar dacă ai câștigat cu ea (continuă să îți îmbunătățești jocul)

Cu speranța sinceră că acest articol te va ajuta să-ți îmbunătățești jocul de Texas Hold’Em, nu îmi rămâne decât să-ți urez mult succes în încercările viitoare și să te bucuri de fiecare experiență.

Extreme Texas Hold'Em Evolution

Nu uita că a juca poker online trebuie să rămână o experiență distractivă și niciodată nu trebuie să pariezi mai mult deacât îți permiți să pierzi.

Găsește jocul poker Texas Hold’Em care ți se potrivește și bucură-te de o experiență excelentă folosind sfaturile pe care le-am împărtășit cu tine în acest articol. Mult noroc și mâini cât mai bune!

Cazinoul va fi șters

Ești sigur?